ROBOTAR FÖR ATT TRÄNA HEMMA

Syrebo™ är en innovativ pnenumatisk flexibel rehabiliteringsrobotfamilj.

Den kombinerar – i alla våra produkter – den mest avancerade flexibla robottekniken och neurovetenskapsteorin och integrerar rehabiliteringsträning, utvärdering och klinisk forskning för handfunktion.

Den fungerar även om handen är helt förlamad och muskelstyrkan är obefintlig.

De mindre robotarna  C10 och C11 används på olika sjukhus på avdelningar som rehabilitering, neurologi, stroke center, geriatrik och pediatrik, ortopedi och center för hjärntumörer. Men lika ofta i hemmet då de är små, lätta och smidiga och kan användas utan att de är kopplade till eluttag.

SY-C10

SY-C10 är en mycket kraftfull robot , stor som ett smörpaket, som ger möjligheten att träna trots kontraktioner och/eller pares och till och med om handen är helt paralyserad.

Förutom att vara utmärkt för strokepatienter – och andra som av olika skäl lider av liknande partiell pares – fungerar SY-C10 perfekt för att träna upp en ”stel hand” och göra den mjuk och mera följsam. På sikt kan även denna ”enkla robot” bidra till att hjärnan och handen hittar tillbaka till varandra genom nya nervbanor.

SY-C10 erbjuder i huvudsak passiv träning.

SY-C11

SY-C11, ”storebror” bland de robotar som främst är framtagna  för att kunna ägas privat är den vassaste i denna ”familj”. En kraftfull robot , stor som ett äggpaket för 6 ägg, rymmer den alla unika rehabprogram som finns i SY-C10 och dessutom kan Du se till att Din friska hand ger kommando till den paralyserade handen att knyta sig, sträcka ut och till och med greppa om tex en boll eller en tärning.

Vi rekommenderar 30-40 minuters träning dagligen (gärna 2 ggr / dag ) och det finns flera bevis på att denna  robot kan bidra till att hjärnan och handen hittar tillbaka till varandra genom nya nervbanor.